Projectes seleccionats 2017

 

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

jardins_de_llum_aem

“RECULLLALLUM”

Arquitectura Energia i Medi Ambient · Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona · UPC ·

Javier Albo · Helena Coch ·Isabel Crespo · Marta López ·Judit López · Josep Rotger ·Xavier Solsona

Cada any, el 20 de febrer, la gent de Manresa va a recollir l’aigua que s’escola per les esquerdes de la volta del carrer d’en Botí. Saben que no és una aigua com totes, és una aigua lluminosa. És un secret molt ben guardat i no ho expliquen a ningú, callen, es miren icadascú omple la seva galleda i se l’emporta silenciosament cap a casa.

Fa tants i tants anys que es repeteix aquest ritual que la gent no es sorprèn del fenomen de l’aigua feta llum, però aquest any s’està produint un fet del tot inexplicable. Hi hauna galleda, que ningú sap qui ha portat, que no s’omple mai.

La gent s’hi acosta i no sap explicar ni d’on ve l’aigua i a on va perquè sembla que els fils d’aigua feta llum arribin fins l’infinit, al fons de la galleda.

La intenció de la proposta es concentrar l’atenció dels vianants en un espai concret del recorregut i posar en manifest un efecte a on es fonen aigua i llum en un únic element que crea una reflexió infinita.

Aiemen.

 

gota-de-llum

“Gota de Llum”

Autors :Oriol Beas Pérez, Eder Pozo Pérez

Partint dels elements i conceptes d’aigua, llum, temps i estructura, proposem una instal·lació a la plaça major de Manresa amb la que pretenem crear una síntesis i referencia a l’aigua, la construcció de la sèquia, el pas del temps i la llegenda del miracle de la llum.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

jardins-de-llum-2017-pdf

“TORRENT DE LLUM”

AUTORES: Montse Forradelles, Fina Farrés i Mireia Reguant

: “Torrent de llum” és un muntatge que s’inspira i fa al·lusió a la història de la llum de Manresa fent ús de dos elements simbòlics fonamentals. El primer element és l’aigua, representada per una xarxa de paraigües amb eix interior de teles i papers de seda de tons blaus i blancs que neix a la part més alta de les muntanyes i que va descendint torrencialment escombrant les valls i seguint el seu propi curs . L’energia potencial generada per aquest torrent fa possible el segon element, la llum. Una llum que prové de la muntanya de Montserrat i que aconsegueix penetrar a l’església del Carme de Manresa. Aquest feix de llum transformadora il·lumina ments i esperits i aconsegueix obrir nous espais mentals com si fossin comportes que permeten finalment que l’aigua flueixi lliure brindant vida a la ciutat de Manresa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

projecte-les-llums-duna-aigua-viva-1

 

“LES LLUMS D’UNA AIGUA VIVA”

DIRECCIÓ I COMISSARI DEL PROJECTE:

Dr. José Antonio Asensio Fernández Facultat de Belles Arts Universitat de Barcelona

PARTICIPANTS:

Elisabet Escoda Turró , Adso Romero Granados, Laia Ter Veen Carreras

Des de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, es proposa una performance que s’integri dins de l’itinerari d’art: Jardins de Llum, 2017. La intervenció titulada “Les llums d’una aigua viva”, és un espectacle de llum, so i dansa que vol representar d’una manera poètica la connexió de l’aigua amb la llum posant de relleu la subtilesa d’aquets dos components.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

trac%cc%a7atsdellum

“TRAÇATS DE LLUM”

AUTORS: TANDEM COLLECTIVE

per Anna Mesa Gaya i Laura Janira Nigro Bruna

“Traçats de llum” és una instal·lació artística que es troba dins del marc del misteri de la llum manresà. Partint de la llegenda, es proposa una intervenció a l’espai públic de caràcter escultòric, ubicat a la Plana de l’Om, on la intenció és que grans i petits puguin ser partícips de l’obra.

Construït a partir d’un conjunt de tres elements que es desenvolupen en l’espai, “Traçats de llum”, ens ofereix la possibilitat d’apropar-nos a la naturalesa de l’aigua, a les seves formes sinuoses que recorren el terreny i que, gràcies a la llum situada a l’interior d’aquestes tres peces, ens recorda a l’entrada de les séquies a la ciutat. El sistema d’il·luminació oferirà un espectacle de blaus i verds, on l’espectador es trobarà immers i on l’objectiu del qual és buscar l’experiència sensorial del públic.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els Projectes oberts seleccionats i les seves ubicacions  :

1 TRAÇATS DE LLUM” /TANDEM COLLECTIVE ,Anna Mesa Gaya i Laura Janira Nigro Bruna –  Plana de l’Om

2 RECULLLALLUM / Arquitectura Energia i MediAmbient ·Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona · UPC · – Arc d’en Botí

3 TORRENT DE LLUM / Montse Forradelles, Fina Farrés i Mireia Reguant –Portal  casa Amigant

4 “Gota de Llum”/ Oriol Beas Pérez , Eder Pozo Pérez – Plaça Major

 5 “LES LLUMS D’UNA AIGUA VIVA”/ José Antonio Asensio Fernández , Facultat de Belles Arts Universitat de Barcelona,PARTICIPANTS:Elisabet Escoda Turró, Adso Romero Granados,Laia Ter Veen Carreras –Vestíbul Ajuntament de Manresa

Plànols Jardins de llum

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s