Jardins de Llum 18

Bases Jardins 18

Convocatòria oberta

Jardins de Llum 2018 és un itinerari efímer d’art a l’entorn la llum i de l’aigua , que neix dins dels actes de la Festa de Llum i del Misteri de la Lum de Manresa.

Des de la Taula de les arts visuals de la Catalunya central (TAV-CC) volem aportar a aquesta festa tan arrelada a la ciutat la proposta d’un recorregut  ple d’art i mostres efímeres de carrer.

Durant una nit el barri vell de Manresa acull diferents propostes artístics al carrer, sota la direcció artística la TAV-CC i la producció i suport de l’Ajuntament  Manresa. Un festival que vol  relacionar diverses activitats que resultin diferents, plenes d’emoció i qualitat pel seu concepte, essent participatives en la seva realització. Com cada any volem que els “Jardins de llum” trobin la complicitats dels diferents agents socials de la ciutat i dels espectadors dels actes.

D’aquesta manera Jardins de llum s’inscriu en la tendència actual de manifestacions festives a l’entorn de l’aigua i de la llum, facilitades per la evolució de la tecnologia de les projeccions i il·luminacions espectaculars, i els nous llenguatges efímers de l’art al carrer. Com a referents, tot i acceptant les diferències de format, podrien citar la “Fête des Lumieres” que es celebra anualment a Lyon (França), la Festa de la Llum que per primera vegada aquest any s’ha incorporat a les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, el “Mapping Festival” de Ginebre (Suïssa) i “Lluèrnia “ de l’Olot.

Jardins de Llum 2018 tindrà lloc la nit del dimarts 20 de febrer de les 18.30 a les 22.00 al Centre Històric de Manresa.

PARTICIPACIÓ

Per participar a Jardins de llum amb una proposta per als espais oberts dins de l’itinerari de la mostra es pot presentar projecte mitjançant la convocatòria oberta que presentem. També es pot veure a la web de la TAV-CC o altres plataformes de difusió .

Es tracta d’una convocatòria oberta a artistes, de forma individual o col·lectiva, que vulguin presentar un projecte relacionat amb la llum i l’aigua. Les característiques i requisits de l’obra estan limitades per les bases de participació.

 

BASES

Inscripció: Condicions, terminis i compromisos

 1. Pot participar a la convocatòria qualsevol persona a títol individual o col·lectiva
 2. Les propostes artístiques hauran d’estar vinculades a la temàtica de la llum i/o l’aigua, i que tinguin en compte que s’instal·laran a l’aire lliure de manera efímera.
 3. Per participar en la convocatòria cal fer arribar el projecte en un pdf, de sis DinA4 com a màxim, que inlogui :
 • Títol, autors i descripció del projecte
 • Material gràfic al·lusiu a la proposta, imatges il·lustratives del resultat final
 • Plànol d’implantació a l’espai
 • Detalls tècnics i calendari orientatiu de muntatge i desmuntatge
 • Un breu currículum dels participants
 • Dades de contacte (telefòn i e-mail, pàgina web…)
  1. Totes les propostes (i consultes) s’han d’enviar al mail de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central: taulaartsvisualscc@gmail.com
  2. El format de la proposta és lliure (instal·lació artística, circ, dansa o música).
  3. El termini de presentació de les propostes finalitza el 12 de gener de 2018.
  4. Totes les propostes presentades en aquesta convocatòria rebran una resposta entre el 18 i el 22 de gener de 2018.
 1. Les propostes seleccionades seran presentades a la premsa a partir del dia del veredicte.
 2. Els participants seleccionats hauran de fer arribar la informació necessària per la preparació de tots els elements de difusió i comunicació (imatge i descripció de la proposta) fins el 27 de gener de 2018 com a molt tard.
 3. L’organització es reserva el dret d’utilitzar el material gràfic de les propostes seleccionades per fer difusió del projecte en diferents mitjans.
 4. L’organització aporta a cada projecte 300 € (tot inclòs). Si la proposta supera aquest cost, anirà a càrrec dels seus autors trobar-ne el finançament.
 5. Cal que tots els projectes siguin autosuficients en el muntatge, desmuntatge i neteja de l’espai.
 1. Es valorarà molt favorablement aquells projectes que facin servir energia solar o amb autonomia de la xarxa elèctrica.
 2. Es valorarà que el projecte estigui acompanyat d’imatges reals de la proposta teòrica que es presenta.
 1. L’organització es compromet a fer difusió dels projectes seleccionats fent servir els seus canals digitals i contactes.
 2. El fet de participar en aquesta convocatòria suposa l’acceptació d’aquestes bases i la participació en els termes establerts.

SELECCIÓ I CRITERIS

La selecció dels projectes anirà a càrrec de membres de la TAV, amb el vist-i-plau dels membres de l’Ass. Misteriosa Llum, la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Manresa i agents culturals.

Es valorarà preferentment el següent:

– el grau d’innovació i l’aportació estètica de les propostes

– l’adequació als espais de l’itinerari de carrer dissenyat, i concretament al punt on es proposa instal·lar cada projecte amb una clara voluntat de posar en valor i embellir l’espai

– la resistència a les inclemències meteorològiques.

El Jurat podrà demanar més informació sobre qualsevol projecte i proposar a l’autor el lloc més idoni per la seva ubicació si així ho considera.

El jurat i l’organització es reserven el dret de poder demanar una audició privada d’algun projecte per si cal cercar patrocinadors i col·laboradors.

Possibles ubicacions

Plànols Jardins de llum

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s