Convocatòria 2020 / Tancada

 

 

Convocatòria /TANCADA

Jardins de Llum 2020 és un itinerari efímer d’art a l’entorn la llum i de l’aigua , que neix dins dels actes de la Festa de Llum i del Misteri de la Llum de Manresa.

Des de la Taula de les arts visuals de la Catalunya central (TAV-CC) volem aportar a aquesta festa tan arrelada a la ciutat la proposta d’un recorregut  ple d’art i mostres efímeres de carrer.

Durant una nit el barri vell de Manresa acull diferents propostes artístics al carrer, sota la direcció artística la TAV-CC i la producció i suport de l’Ajuntament  Manresa. Un festival que vol  relacionar diverses activitats que resultin diferents, plenes d’emoció i qualitat pel seu concepte, essent participatives en la seva realització. Com cada any volem que els “Jardins de llum” trobin la complicitats dels diferents agents socials de la ciutat i dels espectadors dels actes.

D’aquesta manera Jardins de llum s’inscriu en la tendència actual de manifestacions festives a l’entorn de l’aigua i de la llum, facilitades per la evolució de la tecnologia de les projeccions i il·luminacions espectaculars, i els nous llenguatges efímers de l’art al carrer. Com a referents, tot i acceptant les diferències de format, podrien citar la “Fête des Lumieres” que es celebra anualment a Lyon (França), la Festa de la Llum que per primera vegada aquest any s’ha incorporat a les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, el “Mapping Festival” de Ginebre (Suïssa) i “Lluèrnia ” d’Olot.

Jardins de Llum 2020 tindrà lloc la nit del dimarts 20 de febrer de les 18.30 a les 22.00 al Centre Històric de Manresa.

PARTICIPACIÓ

Per participar a Jardins de llum amb una proposta per als espais oberts dins de l’itinerari de la mostra es pot presentar projecte mitjançant la convocatòria oberta que presentem. També es pot veure a la web de la TAV-CC o altres plataformes de difusió .

Es tracta d’una convocatòria oberta a artistes, de forma individual o col·lectiva, que vulguin presentar un projecte relacionat amb la llum i l’aigua. Les característiques i requisits de l’obra estan limitades per les bases de participació.

BASES

Inscripció: Condicions, terminis i compromisos

 1. Pot participar a la convocatòria qualsevol persona a títol individual o col·lectiva
 2. Les propostes artístiques hauran d’estar vinculades a la llum i/o l’aigua, i que tinguin en compte que s’instal·laran a l’aire lliure de manera efímera.
 3. Per participar en la convocatòria cal fer arribar el projecte en un PDF, de sis DinA4 com a màxim, que inclogui :
  • Títol, autors i descripció del projecte
  • Material gràfic al·lusiu a la proposta, imatges il·lustratives del resultat final
  • Plànol d’implantació a l’espai
  • Detalls tècnics i calendari orientatiu de muntatge i desmuntatge
  • Un breu currículum dels participants
  • Dades de contacte (telèfon i e-mail, pàgina web…)
 4. Totes les propostes (i consultes) s’han d’enviar al mail de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central: taulaartsvisualscc@gmail.com
 5. El format de la proposta és lliure (instal·lació artística, circ, dansa o música).
 6. El termini de presentació de les propostes finalitza el 20 d’octubre de 2019.
 7. Totes les propostes presentades en aquesta convocatòria rebran una resposta entre el 21 d’octubre i el 3 de novembre de 2019.
 8. Les propostes seleccionades seran presentades a la premsa a partir del dia del veredicte.
 9. Els participants seleccionats hauran de fer arribar la informació necessària per la preparació de tots els elements de difusió i comunicació (imatge i descripció de la proposta) fins el 15 de desembre de 2019 com a molt tard.
 10. L’organització es reserva el dret d’utilitzar el material gràfic de les propostes seleccionades per fer difusió del projecte en diferents mitjans.
 11. L’organització aporta a cada projecte 400 € (impostos inclosos). Si la proposta supera aquest cost, anirà a càrrec dels seus autors trobar-ne el finançament.
 12. Cal que tots els projectes siguin autosuficients en el muntatge, desmuntatge i neteja de l’espai.
 13. Es valorarà molt favorablement aquells projectes que facin energies alternatives.
 14. Es valorarà  que el projecte estigui acompanyat d’imatges reals de la proposta  teòrica que es presenta.
 15. L’organització es compromet a fer difusió dels projectes seleccionats fent servir els seus canals digitals i contactes.
 16. El fet de participar en aquesta convocatòria suposa l’acceptació d’aquestes bases i la participació en els termes establerts.

SELECCIÓ I CRITERIS

La selecció dels projectes anirà a càrrec de membres de la TAV, amb el vist-i-plau dels membres de l’Ass. Misteriosa Llum, la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Manresa  i agents culturals.

 

Es valorarà preferentment el següent:

– el grau d’innovació i l’aportació estètica de les propostes

– l’adequació als espais de l’itinerari de carrer dissenyat, i concretament al punt on es proposa instal·lar cada projecte amb una clara voluntat de posar en valor i embellir l’espai

– la resistència a les inclemències meteorològiques.

El Jurat podrà demanar més informació sobre qualsevol projecte i proposar a l’autor el lloc més idoni per la seva ubicació si així ho considera.

El jurat i l’organització es reserven el dret de poder demanar una audició privada d’algun projecte per si cal cercar patrocinadors i col·laboradors.

http://taulaartsvisualscc.wordpress.com/
taulaartsvisualscc@gmail.com

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s