Convocatòria 2021

Jardins de llum 2021 s’emmarca dins de la festa de la llum de manresa, es celebrarà les nits de dissabte 20 i diumenge 21 de febrer, i les inscripcions són obertes fins al proper 18 d’octubre

La convocatòria està adreçada a tots aquells artistes que vulguin presentar, de forma individual o col·lectiva, un projecte artístic relacionat amb la llum i l’aigua. La Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) vol continuar el suport a la festa tan arrelada a la ciutat amb un recorregut ple d’art i mostres efímeres de carrer.

Durant les nits del dissabte 20 de febrer i diumenge 21 de febrer (des de les 18.30 h fins a les 22.00 h), els carrers i places del Centre Històric de Manresa acolliran diverses propostes artístiques, sota la direcció artística la TAVCC i la producció i el suport de l’Ajuntament Manresa. El festival pretén relacionar diverses activitats que resultin diferents, plenes d’emoció i qualitat pel seu concepte, sent participatives en la seva realització. La nova edició de Jardins de Llum té la voluntat de tornar a trobar la complicitat dels diferents agents socials de la ciutat i dels espectadors dels actes.

Jardins de Llum segueix en la tendència actual de manifestacions festives a l’entorn de l’aigua i de la llum, facilitades per l’evolució de la tecnologia de les projeccions i il·luminacions espectaculars, i els nous llenguatges efímers de l’art al carrer.

 

BASES DE LA CONVOCATÒRIA:
 1. Pot participar a la convocatòria qualsevol persona a títol individual o col·lectiva.
 2. Les propostes artístiques hauran d’estar vinculades a la temàtica de la llum i/o l’aigua, i que tinguin en compte que s’instal·laran a l’aire lliure de manera efímera.
 3. Per participar en la convocatòria cal fer arribar el projecte en un pdf, de sis DinA4 com a màxim, que inclogui :
  • Títol, autors i descripció del projecte
  • Material gràfic al·lusiu a la proposta, imatges il·lustratives del resultat final
  • Plànol d’implantació a l’espai
  • Detalls tècnics i calendari orientatiu de muntatge i desmuntatge
  • Un breu currículum dels participants
  • Dades de contacte (telèfon i e-mail, pàgina web…)
 4. Totes les propostes (i consultes) s’han d’enviar al mail de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central: a Roser Oduber direcció artística de Jardins de LLum jardinsllum@gmail.com ; taulaartsvisualscc@gmail.com
 5. El format de la proposta és lliure (instal·lació artística, circ, dansa o música).
 6. El termini de presentació de les propostes finalitza el 18 d’octubre de 2020.
 7. Totes les propostes presentades en aquesta convocatòria rebran una resposta entre el 19 d’octubre i el 30 de novembre de 2020.
 8. Les propostes seleccionades seran presentades a la premsa a partir del dia del veredicte.
 9. Els participants seleccionats hauran de fer arribar la informació necessària per la preparació de tots els elements de difusió i comunicació (imatge i descripció de la proposta) fins a l’1 de desembre de 2020 com a molt tard.
 10. L’organització es reserva el dret d’utilitzar el material gràfic de les propostes seleccionades per fer difusió del projecte en diferents mitjans.
 11. L’organització aporta a cada projecte 700€ (impostos inclosos). Si la proposta supera aquest cost, anirà a càrrec dels seus autors trobar-ne el finançament.
 12. Cal que tots els projectes siguin autosuficients en el muntatge, desmuntatge i neteja de l’espai.
 13. Es valorarà molt favorablement aquells projectes que facin servir energies alternatives.
 14. Es valorarà que el projecte estigui acompanyat d’imatges reals de la proposta teòrica que es presenta.
 15. L’organització es compromet a fer difusió dels projectes seleccionats fent servir els seus canals digitals i contactes.
 16. El fet de participar en aquesta convocatòria suposa l’acceptació d’aquestes bases i la participació en els termes establerts.

 

CRITERIS DE SELECCIÓ:

La selecció dels projectes anirà a càrrec de membres de la TAVCC, amb el vist-i-plau dels membres de l’Associació Misteriosa Llum, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa i agents culturals.

Es valorarà preferentment el següent:

 1. El grau d’innovació i l’aportació estètica de les propostes.
 2. L’adequació als espais de l’itinerari de carrer dissenyat, i concretament al punt on es proposa instal·lar cada projecte amb una clara voluntat de posar en valor i embellir l’espai.
 3. La resistència a les inclemències meteorològiques.

El Jurat podrà demanar més informació sobre qualsevol projecte i proposar a l’autor el lloc més idoni per la seva ubicació si així ho considera.

El Jurat i l’organització es reserven el dret de poder demanar una audició privada d’algun projecte per si cal cercar patrocinadors i col·laboradors.

Bases en catellano

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s