PROJECTES SELECCIONATS / JARDINS DE LLUM 18

IL·LUMINANT EL SO DE L’AIGUA de José Antonio Asensio Fernández

música Verónica Asensio Arjona

/ portal de la Casa Oller

L’evocació de l’aigua es torna en ritmes i notes musicals que ens transporten a mons idealitzats a on l’harmonia dels sons evolucionen cap a formes i colors que conformen imatges imaginades en el nostre ideari visual.

Les formes de l’aigua evolucionen de tal manera que mai tornen a ser el mateix, d’aquesta forma, podríem dir que n’hi ha una contínua evolució a on l’aigua flueix constant i inexorablement.

Aquesta instal·lació anirà complementada amb una composició musical amb notes de piano i sons d’aigua que una harmonia sonora que crearà una fantasia cromàtica i sonora que vindrà recolzada amb la llum negra que  parpelleja al ritme dels sons.

Es tracta de crear un misteri sensitiu en la composició volumètrica, cromàtica i musical que evoqui aquesta idea de fragment temporal d’aigua i llum.

PENSAMENTS DE LLUM I AIGUA de Marga Madrigal Criado / escales de la baixada del Pòpul

Des de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, es proposa una instal·lació artística que s’integri dins de l’itinerari d’art: Jardins de Llum, 2018.

Partint de la llegenda manresana “El Misteri de la Llum” proposem una intervenció a l’espai públic, de caràcter escultòric, ubicada a la Baixada del Pòpul de Manresa.

La instal·lació, titulada “Pensaments de Llum i Aigua”, estarà constituïda per 20-25 caps antropomòrfics de paper translúcids, donant com a resultat una obra canviant i orgànica en el seu conjunt, fent referència al flux de l’aigua.

 

DISPERSIÓ DE LA LLUM dels Estudiants de primer curs d’EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB / Nau de l’Anònima.

L’inici d’aquesta proposta d’instal·lació lumínica es basa en una reflexió -promoguda des de l’assignatura d’Art Disseny i Societat- sobre la condició Natural/Artificial, treballada dins el marc del concepte d’ontogènesi, és a dir,contrastant la matèria que s’escapa a qualsevol tipus d’aproximació o de reducció i les qualitats que són el resultat de tenir-ne cura.

A partir d’aquí es van continuar treballant amb els mateixos estudiants al taller de Color i Volum.

De cada grup/classe van sorgir diverses propostes que van donar peu a tota mena de d’especulacions entorn de la llum i que es van anar integrant fins a sintetitzar-se en una sola, que va ser duta a terme el divendres 10 de novembre als Jardins de Sentmenat de Barcelona, a les portes de la seu central del nostre Centre.

L’estructura que es proposa per Jardins de llum és una adaptació d’aquest treballen el qual es mantenen les estructures en forma de prisma i desapareixen alguns elements, com les canonades de llum blanca incorporant-se d’altres, que esdevenen de l’especulació sobre el fenomen de la dispersió de la llum, tan íntimament lligat a la relació d’aquesta amb l’aigua.

Llums d’Esperança from Bernat Marquilles on Vimeo.

LLUMS D’ESPERANÇA del Col.lectiu Caolí / Centre d’interpretació del carrer del Balç

El Col·lectiu Caolí està format per: Esperança Holgado (ceramista i llic. filosofia i lletres), Toni Subirana (electricista), Bernat Marquilles (sociòleg i il.lustrador), Clara Casas (arquitecta) i Joana Marquilles (llic. comunicació audiovisual i mestra). Instal·lació de múltiples recipients blancs de porcellana translúcida amb diferents textures, mides i fromes il·luminats en el seu interior de manera autònoma. La multiplicitat de formes ens representa la bellesa de la diversitat humana i de l’ús de la porcellana se’n desprèn la fragilitat i la duresa de l’ésser humà.

La il·luminació del conjunt variarà d’intensitat segons el ritme de la música que l’acompanya, expressant l’harmonia de les individualitats en el seu conjunt en una combinació d’artesania i tecnologia.

La instal·lació en el seu conjunt ens parla de diversitat, solidaritat i pau en una proposta plena de llum i serenitat.

Amb la col.laboració especial de:

Kripton Il.luminació S.L.

Joan Miquel Garcia Morales

Montse Riera

Llúria Lighting System

SONS DE LLUM /Instròniks i EDN de Navàs / camí de Sant Ignasi malalt

Sons de llum és un projecte realitzat amb alumnes de l’EDN de Navàs conjuntament amb els Instròniks.

Utilitzant la robòtica educativa han creat una instal.lació per crear una música aleatòria en directe amb les persones que caminin per Manresa.

Consta de dues parts: la primera són uns làsers que la gent els va tallar al travesar el túnel de cami a Sant Ignasi malalt ,  generant l’acompanyament, i la segona una arpa làser que quan algú hi posava les mans generava la melodia.

Utilitzant les matemàtiques i la programació es farà que tot el que soni sigui harmònic.

Tot es VA FER amb materials de codi i programari lliure i servirà perquè els alumnes agafin conceptes tecnològics, musicals, matemàtics, científics i artístics.

Marc Sibila – Professor, Músic i Maker.( Navàs 1978)

Professor de música, tecnologia a l’EDN de Navàs i Maker al projecte Instròniks. Utilitza la Robòtica Educativa com a eina i recurs d’aprenentatge. Ha participat ens diferents events relacionats amb el moviment Maker (Barcelona, València, Madrid, Roma.—), realitza audicions d’instruments electrònics per les escoles i està fent un manual per poder-te construir un instrument electrònic gràcies a una campanya de Muchfounding realitzat per Goteo i la Fundació Bofill.

PROYECCIONES EN EL AGUA: Recuerdos del pasado de Raquel Sanchez

/ Vestíbul de l’Ajuntament

 Aquest projecte, part d’una voluntat relacionada amb la natura i pretén expandir-se en els altres, per mitjà d’una instal·lació. El tema principal és la fragilitat, juntament amb totes les connotacions que d’això es desprenen.

Es procura, fer referència a tot allò que hem viscut, que ja queda en el passat, reaccionar sobre la fragilitat connectada directament amb la natura. Amb aquest projecte s’intenta reviure moments i sensacions que ens fan transportar-nos a una sèrie de vivències que cada persona podrà experimentar en la seva pròpia pell.

Aquesta obra parteix de la investigació sobre els processos del record en la memòria a través d’objectes que faran reviure el concepte de natura.

Per narrar aquest procés s’han utilitzat objectes quotidians, per tal de poder reprendre records existents relacionat directament amb l’aigua i la natura, i així crear un fil conductor entre l’obra i l’espectador.

Tots els objectes són de vidre, plens d’aigua, amb un focus de llum ultraviolada a la part inferior de la peça, composta per una plataforma de fusta.

 

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s